Hamilelikte Kuruyemiş Tüketimi. |
Kuruyemiş Tüketimi Hamilelikte Neden Önemli?
Hamilelik sürecinde, bebeğin anne rahminde gelişimi için Kuruyemiş oldukça mühimdir. Bu dönemde, bebeğin fiziksel ve zihinsel gelişimi oluşmaktadır. Sebebiyle anne olacak kişilerin yediği ve içtiği her şeye dikkat etmesi gerekir.
İşte hamilelikte kuruyemiş tüketimi nasıl olmalı? Hangi kuruyemiş türlerinden ne kadar tüketmeliyiz. Göz atalım.
- Ceviz
- Fındık
- Antep Fıstığı
- Kaju
- Badem
- Yer Fıstığı
- Kabak Çekirdeği
- Ay Çekirdeği
Kuru Meyveler
Hamilelik döneminde kuruyemiş tüketimi olduğu gibi kuru meyve türlerinede yer verilmeli. Fakat gerekli seviyeyi aşmadan tüketilmesi son derece önemlidir. Daha fazlası vucutta aşırı şeker yüklemesine neden olur. Bu süreçte, özellikle kuru kayısı ve kuru incir gibi kuru meyvelerin tüketimine daha çok önem verilir.
Kuru kayısı, hamilelik sürecinde anne adayının bağırsakların çalışmasını sağlayabilir. Ayrıca içerdiği demir sayesinde kansızlığa neden olan şeylerden koruyabilir. İçerdiği potasyum ile de hem annenin hem de bebeğin kalp sağlığının kötüye gitmesinden sakınır.
Sahip olduğu mineraller ile ayrıca bir önem taşıyan kuru incir ise anne adayının sütünü iyileştirebilir. Ek olarak kuru kayısı gibi sindirimi rahatlatabilen bir özelliği vardır. Bilhassa hamilelikte olumlu miktarda kuru meyve tüketimi, çoğu anlamda fayda sağlayabilir.Kaliteli ve lezzetli kuruyemişin adresi toptan-kuruyemis.com olarak bu konumuzda hamilelikte kuruyemiş tüketimi hususunda değindik.
Online Kuruyemiş Satış Operayonu Birimi - Ahmet DEMİRCİ
Konu Linki: Hamilelikte Kuruyemiş Tüketiminde Bilmediklerimiz
YanıtlaSilKonu içerisinden bir alıntı: Bilhassa hamilelikte kuruyemiş yemek doktorlar tarafından anne adaylarına tavsiye edilmektedir.
YanıtlaSilYorumlarınız bizim için önemlidir.
YanıtlaSil