Çiğ Kuruyemiş. |
Çiğ kuruyemiş nerelerde kullanılır?
En faydalı kuruyemiş hangisi? Çiğ kuruyemiş nelerdir? Çiğ kuruyemiş faydaları? Çiğ kuruyemiş ne kadar yenmeli?
Hayatınıza tadlandıran kuruyemişleri kavrulmuş, tuzlu veya tuzsuz olarak seçmenin yanında çiğ olarak, işlem görmemiş olarak da yiyebilirsiniz. Peki ya çiğ kuruyemişler nerelerde tüketilir? İşte çiğ kuruyemişler.
Bir çoğumuz tarafından çokça sevilen kuruyemişler, yemeklerinizde, tatlı tariflerinizde ve ara öğünlerinizde sizin yanınızda. Ancak bazı kuruyemiş çeşitlerinin çiğ olarak yenmesi ve içerisinde barındırdığı besin değerlerinin yok olmaması istenir. Kavrulmuş veya tuzlu olarak tüketilen kuruyemişlerin dayanılmaz tadı uzun süre korumak adına bazı işlemlerden geçirilir. Bu sayede ürünün keyifle tüketilmesine olanak tanır. Kavrulmuş kuruyemişlerin çiğ kuruyemişlerden çok daha fazla sevilmesinin ve tercih edilmesini nedeni işte budur. Ancak lezzet ve tazeliğini korumak adına yapılan bu işlemler kuruyemişte bazı besin değerlerini düşürebiliyor. Bu nedenle kuruyemişlerin besin değerlerinden tam olarak faydalanmak isteyen kişilere çiğ kuruyemişler önerilir. Çiğ kuruyemiş çeşitleri aynı zamanda diyet listelerinde yer alır. Sporcular tarafından da tüketilen çiğ kuruyemişler vücudun ihtiyacı olduğu vitamin, mineral ve sağlıklı yağları içerisinde barındırır. Yemeklerinizde yer verebileceğiniz çiğ kuruyemişleri granola tarifinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Konu Linki: Çiğ Kuruyemiş
YanıtlaSilKonu içerisinden bir alıntı: Hayatınıza tadlandıran kuruyemişleri kavrulmuş, tuzlu veya tuzsuz olarak seçmenin yanında çiğ olarak, işlem görmemiş olarak da yiyebilirsiniz.
YanıtlaSilYorumlarınız bizim için önemlidir.
YanıtlaSil