Soyulmuş Badem 2021. |
Soyulmuş badem nedir, nasıl tüketilir?
Badem, besleyeci özelliğinin yanı sıra mükemmel bir lif, protein, E vitamini, magnezyum, manganez, bakır, fosfor deposudur. Kilo kaybından iyi kemik sağlığına, ruh halinizi iyileştirmeye, kalp hastalıkları riskini düşürmeye, kansere, şeker hastalığına kadar pek çok sağlık çalışması, düzenli olarak badem tüketiminin birçok fayda sağladığını doğrulamaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, insanlar daha fazla miktarda fıstık, ceviz ve badem yiyerek meme kanseri riskini, tüketmeyenlere göre daha fazla azaltabilirler. Bir diğeri, badem tüketiminin kan dolaşımındaki antioksidan seviyelerini önemli ölçüde artırdığını, kan basıncını düşürdüğünü ve kan akışını iyileştirdiğini ıspatlıyor. Magnezyum kan şekeri seviyesini düzenlemeye faydası olduğu için Tip 2 Diyabet hastaları da düzenli olarak badem tüketimini sürdürmektedirler.
Badem tüketiminin bu kadar çok faydası olduğunu öğrendikten sonra, bir avuç badem almak için mutfağınıza gidecekseniz, daha önceden bademleri bir gece önceden ıslatmanız gerektiğini belirtmek isteriz. Bademleri ıslattıktan sonra yemek, daha iyi besin sindirilebilirleceğiniz ve sağlığınızı daha iyi bir oranla artırabilirsiniz.. İşte, ıslatılmış badem tüketmeniz için en önemli sebepler;
1. Sindirimi Kolaylaştırır
Sindirim için ıslatılmış badem, çiğ veya kavrulmuş bademden daha faydalıdır. Badem veya başka bir yemiş olsun, ıslattığımız her şey sindirim sisteminin işlevi için daha kolaydır. Badem içerisinde bolca barındırdığı zengin bir antioksidan kaynağıdır ve bademi ıslattığımızda yararı artar. Ayrıca bademleri ıslatmak, vücudunuzun yağları sindirmesine olanak sağlayan bir enzim olan lipazın salgılamasına yardımcı olur.
Soyulmuş Badem 2022. |
2. Besleyiciliği Artar
Bademleri ıslattığımızda, daha besleyici hale gelir ve onları tükettiğimizde antioksidanların ve liflerin vucuda yararı artar. Islatma işlemi antrparantez bazı besinlerin emilimini engelleyebilecek safsızlıkları da ortadan kaldırır. Açığa çıkan magnezyum, diğer bedensel süreçlerin yanı sıra kan şekeri düzeyini dengelemek için önemlidir. Bu mineralden yeterli oranda almak, metabolik sendromu ve kan şekeri profillerini iyileştirmeye destek olabilir.
3. Kilo Kaybına Yardımcı Olur
Bademleri ıslattığımızda, metabolizmamızı hızlandıran ve kilo vermeye yardımcı olan lipaz gibi bazı enzimleri salgılar. Kalorisi yüksek olmalarına rağmen kilo vermeye olanak tanır, böylelikle obezite riskini düşürü. Bu doğrultuda ıslatılarak ve soyularak yendiğinde bile çokça tüketenler için de daha sağlıklı bir durum meydana gelebilir.
4. Cildi Güzelleştirir
Sağlıklı bir cilt elde etmek isterseniz, kendinizi bir miktar ıslatılmış badem tüketmeniz işe yarayabilir. Bademdeki antioksidanlar, özellikle E vitamini, yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve cildinizi serbest radikallerin sebep olduğu tahribatlardan koruyucu olabilir; size parlak, lekesiz, parlak bir cilt verir.
Badem vitaminler, mineraller, protein, lif, sağlıklı yağlar, magnezyum, E vitamini ve diğer esaslar antioksidanlarla doludur. Çok yönlüdürler ve ıslatılmış, çiğ veya çeşitli yemeklere ilave olarak eklenebilir. Yoğun kalorili olduğundan, bu kuruyemişten en fazla faydayı elde etmek için önerilen miktarlarda sadık kaldığınızdan emin olun.
Konu Linki: Soyulmuş badem nedir, nasıl tüketilir?
YanıtlaSilKonu içerisinden bir alıntı: Badem, besleyeci özelliğinin yanı sıra mükemmel bir lif, protein, E vitamini, magnezyum, manganez, bakır, fosfor deposudur.
YanıtlaSilYorumlarınız bizim için önemlidir.
YanıtlaSil